Body pillow kopen

12
Body pillow kopen, hier vind je diverse maten en soorten maar altijd van top kwaliteit.
Lees meer
Sorteren op:

Body pillow

Een body pillow ten behoeve van een goede nachtrust, dat maakt je leven een stuk gemakkelijker. In de ochtend sta je op met meer energie en dus kun je fris en fruitig aan de dag beginnen. Een groot deel van je leven ben je aan het slapen en dat wil je dan zo comfortabel mogelijk doen. Om het comfort in bed te verhogen is er een mooie uitvinding: een body pillow. Dit staat ook bekend als een lichaamskussen en zijslaapkussen. Het is nog niet heel gebruikelijk, maar er zijn genoeg redenen om over te stappen. Wij leggen je dan ook graag uit waarom.

Wat is een body pillow?

Om het nut van een body pillow in te zien, wil je weten wat een body pillow precies is. Het lichaamskussen is een kussen dat ervoor zorgt dat je gedurende de nacht je lichaam beter kan laten uitrusten. Dit langwerpige kussen geeft meer comfort. Een body pillow is een stuk groter dan een normaal kussen en heeft een aangepaste vorm waarin je het lichaam comfortabel kan plaatsen.

Waarom kiezen voor een body pillow?

In je slaap is het niet te controleren hoe je ligt. Het kan zijn dat jij in de nacht een onrustige slaper bent en veel ligt te draaien. Daarnaast kan een onnatuurlijke houding waarin je in slaapt valt, zorgen van klachten. Het kan gebeuren dat je heerlijk hebt geslapen, maar in de ochtend wel wakker wordt met een stijve rug of nek of last van je schouderbladen. Met een body pillow zijn deze klachten te voorkomen. Een lichaamskussen helpt je namelijk een betere slaaphouding aan te nemen en zorgt dat je ook in die houding blijft liggen. Zo hoef jij je niet meer druk te maken dat je de volgende dag lichamelijk moeite hebt met opstarten.

Verschillende slaaphoudingen

Iedereen heeft zijn eigen slaaphouding. De een ligt graag op zijn buik, maar een ander ligt juist graag op de zij of rug. Om jou goed van dienst te zijn kun je bij Mijnidealekussen uit verschillende soorten kussens, zoals een full body kussen. Per slaaphouding kun je een body pillow op de juiste manier gebruiken.

  • Slapen op de buik wordt over het algemeen afgeraden, maar de houding kan verbeterd worden. Wanneer je op de buik slaapt ligt de nek in een onnatuurlijke houding. Door gebruik te maken van een body pillow kan dit iets verbeteren. Het is alsnog aan te raden om een andere prettige slaaphouding te vinden, een body pillow kan je bijvoorbeeld de benodigde steun geven om je te helpen op je zij te gaan slapen.
  • Ben jij iemand die op de zij slaapt? Dan kan steun worden gegeven voor jouw bovenste arm. Door je bovenste been ook te klemmen om de body pillow lig je een stuk steviger. Verder ligt je nek verhoogt en niet gedraaid, hierdoor kan je beter ontspannen.
  • Veel mensen slapen op hun rug. Dit is een goede houding voor het lichaam om te ontspannen. Door bijvoorbeeld een body pillow in de holtes van je knieën te stoppen zorg je voor meer ontspanning in de rug.

Soorten body pillows

Een body pillow is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Op deze manier is er altijd een kussen dat bij je past. Bij Mijnidealekussen hebben wij de volgende modellen van de body pillow: U-kussens. Dit kussen heeft een U-vorm, zoals de naam al doet vermoeden. Het voordeel hiervan is dat het op meerdere manier te gebruiken is. Je kunt makkelijk extra steun bieden aan je rug of buik. Het is te gebruiken als hoofdkussen en als kussen tussen je benen. 7-vormige zijslaapkussens. Dit kussen is ontworpen als een zeven. Hierdoor zijn de voordelen van een hoofdkussen gecombineerd met een body pillow. Een goed voorbeeld van een full body kussen dus. Langwerpige zijslaapkussens. Wanneer je wat minder ruimte hebt in bed is dit een goede oplossing. Zo heb je in een handzamer model toch meer comfort tijdens het slapen. Kniekussens. Dit kussen kun je onder je knieën leggen. Door dit te doen zorg je voor meer ontspanning in je rug.

De voordelen van een body pillow

Je slaaphouding wordt met een full body pillow dus verbeterd en vastgehouden. Je lichaam kan terwijl jij slaapt meer ontspannen en uitrusten. Afhankelijk van het soort body pillow dat je aanschaft heb je nog een aantal extra voordelen: Een U-kussen zorgt dat je rug en lendenen, net als je spieren, goed kunnen ontspannen. Wanneer je zwanger bent wordt je buik goed ondersteund. Verder kan je de voeten omhoog leggen, zodat eventuele zwellingen wat af kunnen zakken. Bij een zevenvormige zijslaapkussen worden je knieën en borstkas ondersteunt. Dit vergemakkelijkt de ademhaling tijdens het slapen. Deze body pillow is zacht, maar blijft wel voor voldoende steun zorgen voor de ruggengraat, heup en bekken. Daarnaast heb je standaard een hoofdkussen. Tevens helpt het tegen het snurken en voorkomt het dat je gaat slapen op je buik. Een kleiner of langwerpig model heeft biedt ook weer eigen voordelen. Het geeft ondersteuning voor je nek en schouders en kan gebruikt worden als kussen voor je knieën. Zo kun je pijnlijke voeten en enkels omhoog leggen waardoor ze de rust krijgen die ze nodig hebben. Bovendien zijn de kussens te gebruiken ter decoratie.

Body pillow voor zwangerschap

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Het kan handig zijn om een body pillow te kopen voor de zwangerschap. Het zorgt voor een gezondere ligging en je krijgt meer ondersteuning. Daarnaast zitten er nog meer voordelen aan een body pillow. Je zal minder pijn ervaren aan je lichaam, omdat dit meer wordt ondersteund en je stabieler ligt. Je krijgt minder snel last van brandend maagzuur en snurkt en woelt minder.

Hoeveelheid vulling

De vulling van het kussen bepaalt het gevoel van het liggen en het effect op de slaap. Hoe meer vulling in het kussen zit, des te meer stevigheid en ondersteuning je hebt gedurende de nachtrust. Met minder vulling wordt het kussen dunner en wat beweeglijker.

Waarom je een en body pillow zou moeten kopen

Helemaal overtuigd dat een body pillow, jouw ideale medische kussen is? Dan kan je bij Mijnidealekussen.nl simpel en snel een een body pillow kopen! Dankzij ons Webwinkel Keurmerk kun je veilig bij ons shoppen. Het maakt niet uit welk body pillow je kiest, bij een bestelling vanaf €60,-. wordt je bestelling het gratis thuisbezorgd.


Veelgestelde vragen

 

Wat is een body pillow?

Een body pillow is een kussen dat helpt om je slaaphouding te verbeteren. Tijdens je slaap heb je immers zelf geen invloed meer op hoe je ligt, maar een body pillow zorgt ervoor dat je lichaam wel in de juiste houding blijft. Ze zijn er in verschillende varianten, sommige zijn bedoeld voor het complete lichaam en zijn dan ook langwerpig. Maar je hebt ze ook voor alleen je knieën en enkels of voor je nek en arm. Er bestaan lichaamskussens voor zowel zij- als rug-slapers.

Wat zijn de voordelen van een body pillow?

Het belangrijkste voordeel is dat het je slaaphouding verbetert. Je slaapt een aanzienlijk deel van je leven, maar de houding die je daarbij aanneemt is vaak niet goed voor je rug, nek, knieën en enkels. Een body pillow helpt je de juiste houding aan te nemen en niet alleen die gewrichten maar ook je spieren te ontlasten tijdens je slaap. Zo word je goed uitgerust en zonder ongemakken wakker. Bijkomend voordeel? Door de goede houding snurk je ook nog eens minder! Doordat je door het kussen in de juiste zijligging slaapt voorkom je daarnaast dat je tijdens je slaap alsnog op je buik rolt, wat slecht is voor met name je nek.

Body pillows zijn ook uitermate geschikt voor tijdens de zwangerschap. Je krijgt er meer ondersteuning door, kunt comfortabeler liggen en hebt bovendien minder last van brandend maagzuur.

Waar kan ik een body pillow kopen?

Je bestelt de diverse varianten van verschillende topmerken gewoon hier bij MijnIdealeKussen. Of je nou op zoek bent naar een kussen voor je complete lichaam of voor een bepaald deel van je lichaam en of je nou een zij-slaper bent of een rug-slaper. Ook voor de kussenslopen kun je bij ons terecht, die zijn immers anders dan die van een regulier kussen. Bestel je voor meer dan €60,-? Dan is de verzending gratis!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »