Dons en veren

18
Donzen dekbedden zorgen voor een aangenaam microklimaat en een maximum aan comfort. Ofwel goede ventilatie, lekker warm en heerlijk licht in gewicht.
Lees meer
Sorteer op:
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Veilig & achteraf betalen
  • 085-0602072

Donzen Dekbedden

Ooit wil je jezelf verwennen met een echt donzen dekbed en genieten van het bijna gewichtloze comfort en aangename warmte.

Donzen dekbedden zorgen voor een aangenaam microklimaat en een maximum aan comfort. Ofwel goede ventilatie, lekker warm en heerlijk licht in gewicht.

Grote prijsverschillen mogelijk

Donzen dekbedden zijn er in vele prijsklassen. Deze prijsverschillen worden veroorzaakt door de vulling maar ook zeker door de keuze van de tijkstof en waar het product gemaakt is.

Bij de vulling spelen het percentage dons, de donssoort, de herkomst en leeftijd van de eenden en ganzen een belangrijke rol naast natuurlijk het vulgewicht. Het vulgewicht is daarbij een verhaal apart omdat hoe beter de dons is hoe minder je er van nodig hebt om eenzelfde warmteklasse te bereiken. Dat komt door het verschil in vulkracht tussen de verschillende donssoorten. Deze vulkracht geeft de kwaliteit van de dons aan en wordt gemeten in een vulkrachtmeter met een vaste hoeveelheid (30gram) dons en uitgedrukt in millimeters. Een gemiddelde kwaliteit 90% dons heeft bijvoorbeeld ca. 150mm vulkracht.

Over het algemeen kun je zeggen dat eendendons een iets lagere vulkracht heeft dan ganzendons maar in beide groepen zijn ook nog behoorlijke verschillen mogelijk. Omdat van eendendons meer materiaal beschikbaar liggen de prijzen daarvan het laagste. Ganzendons is aanmerkelijk duurder en omdat van de betere ganzendons kwaliteiten vaak nog minder beschikbaar is liggen de prijzen per kg daarvan aanmerkelijk hoger.  

 

Herkomst dons

Het dons van de donzen dekbedden die wij aanbieden is afkomstig van de voedingsindustrie en wordt gewonnen van dode dieren. De eenden en ganzen zijn niet voor hun dons en veren gefokt en gehouden en hebben zo min mogelijk geleden. Alle dons die voor deze dekbedden gebruikt wordt is gecertificeerd om de herkomst, de hygiëne en het dierenwelzijn zo veel mogelijk veilig te stellen.   

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »