Dons en veren

16
Donzen dekbedden zorgen voor een aangenaam microklimaat en een maximum aan comfort. Ofwel goede ventilatie, lekker warm en heerlijk licht in gewicht.
Lees meer
Sorteren op:
  • GRATIS VERZENDING VANAF €60
  • VEILIG & ACHTERAF BETALEN
  • 085-0602072

Donzen dekbed

Met een donzen dekbed van Mijn Ideale Kussen hoeft u het ´s nachts nooit meer koud te hebben. De combinatie van dons en veren maken dit type dekbed tot een model dat goed isoleert en lichtjes aanvoelt. In onze webshop kunt u eenpersoons, tweepersoons en lits-jumeaux varianten van het donzen dekbed bestellen, maar indien u alleenstaand bent hebben we ook exemplaren die geschikt zijn voor alleenstaanden.

In ons assortiment vindt u modellen waar u het hele jaar door onder kunt slapen en uitvoeringen van het donzen dekbed die zich alleen maar lenen voor bepaalde seizoenen. Bent u benieuwd naar ons actuele aanbod? Op deze pagina vertellen wij u alles over het donzen dekbed!

Zomer dekbed dons

Het zomer dekbed van dons is één van onze varianten op het donzen dekbed. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat dit type dekbed alleen maar prettig slaapt in de winter, maar dit is niet waar. Het zomer dekbed van dons zorgt er juist voor dat het niet te warm wordt onder de dekens. Tevens heeft dit dekbed een koelende werking.

Vindt u het maar onzin om voor ieder seizoen een apart dekbed aan te schaffen? Bekijk dan de 4-seizoenen dekbedden van Mijn Ideale Kussen. Deze dekbedden zijn over het algemeen uitgerust met een rits of knoopjes, waardoor u ervoor kunt kiezen om er ’s winters een wat dikker pak van te pakken. In de warmere perioden van het jaar, ritst u deze er weer vanaf. Een ideaal dekbed voor mensen die van praktisch houden!

Donzen dekbed wassen

Hyperhidrosis is ook wel een ander woord voor nachtzweten, een aandoening die meestal van generatie op generatie overgaat. Regelmatig een donzen dekbed wassen is in dat geval wel zo fris. De donzen dekbedden zijn geschikt voor een wasbeurt in de wasmachine. Echter zijn niet al onze dekbedden geschikt voor een beurt in de wasmachine. Daarom doet u er goed aan om het label eerst goed te bestuderen alvorens het kwaad al geschied is.

Geeft het kaartje aan dat uw dekbed bestand is tegen een wasprogramma? Dan raden wij u aan om het donzen dekbed te wassen op een temperatuur van 40 graden. Sommige varianten zijn geschikt voor 60 graden, dit staat dan op het label van het dekbed. Laat de wasverzachter hierbij achterwege en beperk de hoogte van het toerental. Wilt u vaker zorgen voor een fris dekbed? Eens in de 14 dagen luchten is in dat geval een goed alternatief voor een volledig wasprogramma. Zet een raam open of hang de deken over de droogmolen, let dan wel op dat u het dekbed niet in de regen of in de volle zon op de droogmolen hangt. Deze handeling zal u een stuk schoner gevoel geven.

Koel dekbed

Donzen dekbedden zorgen voor een aangenaam microklimaat en een maximum aan comfort. Daarmee is het een echt koel dekbed, dat tevens voor een goede ventilatie en warmtebehoud zorgt. Koopt u zo’n soort dekbed bij Mijn Ideale Kussen, dan verwent u uzelf met een dekbed waarbij u kunt genieten van het gewichtloze comfort.

Donzen dekbedden zijn er in vele prijsklassen. Deze prijsverschillen worden veroorzaakt door de vulling maar ook zeker door de keuze van de tijkstof en waar het product gemaakt is.

Vulling donzen dekbedden

Bij de vulling van donzen dekbedden spelen een aantal factoren een vooraanstaande rol. Het percentage dons, de donssoort, de herkomst en leeftijd van de eenden en ganzen zijn kenmerken die een cruciale rol spelen naast het vulgewicht. Het vulgewicht is daarbij een bijzondere afgeleide. Hoe beter de donskwaliteit, des te minder u er nodig van heeft om tot een zelfde warmteklasse te komen.

Dit hangt deels samen met het verschil in vulkracht tussen de verschillende donssoorten. Deze vulkracht geeft de kwaliteit van de dons aan en wordt gemeten in een vulkrachtmeter met een vaste hoeveelheid (30gram) dons en uitgedrukt in millimeters. Een gemiddelde kwaliteit 90% dons heeft circa 150mm vulkracht.

Eendendons

Over het algemeen kunnen we zeggen dat eendendons een iets lagere vulkracht heeft dan ganzendons. Toch zijn er in beide groepen behoorlijke verschillen mogelijk. Aangezien er van eendendons meer materiaal beschikbaar is, liggen de prijzen daarvan het laagste. Ganzendons is aanmerkelijk duurder en omdat van de betere ganzendons kwaliteiten vaak nog minder beschikbaar is liggen de prijzen per kg daarvan aanzienlijk hoger.

Herkomst dons

Veel mensen slapen onder donzen dekbedden, maar de herkomst van dons kent men vaak niet. Het dons van de donzen dekbedden die wij aanbieden is afkomstig van de voedingsindustrie en wordt gewonnen van dode dieren. De eenden en ganzen zijn niet voor hun dons en veren gefokt en gehouden en hebben zo min mogelijk geleden. Alle dons die voor deze dekbedden gebruikt wordt is gecertificeerd om de herkomst, de hygiëne en het dierenwelzijn zo veel mogelijk veilig te stellen.

Mijn Ideale Kussen

Mijn Ideale Kussen heeft niet alleen varianten van het donzen dekbed voor u op voorraad. Wij zijn tevens aanbieder van andere soorten dekbedden. In ons assortiment treft u ook synthethische-, wollen-, zijde- en Fossflakes dekbedden.

 

 

donsdeken

donsdeken 140x200

donsdeken 140 x 200

donsdeken 240x200

donsdeken 240 x 200

donsdeken 240x220

donsdeken 240 x 220

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »