Hoefijzerkussen

1
Hoefijzerkussens bieden vele mogelijkheden om je te ondersteunen in verschillende situaties en houdingen
Lees meer
Sorteren op:

Hoefijzerkussen

Het hoefijzerkussen van Mijn Ideale Kussen wordt door verschillende soorten klanten als aantrekkelijk bevonden. Zwangere vrouwen kloppen regelmatig bij ons aan voor een exemplaar, maar ook mensen die aan dementie lijden slapen graag op zo’n soort kussen. Het hoefijzerkussen wordt soms ook wel aangeduid als voedingskussen of positioneringskussen en dankt zijn naam aan de opvallende vorm.

Het hoefijzerkussen stelt mensen in staat om bepaalde problemen tijdens het slapen te verhelpen, zoals het verminderen van spierpijn en het verlichten van spanning over het hele lichaam. Bent u geïnteresseerd in een hoefijzerkussen? Op deze pagina vertelt Mijn Ideale Kussen er alles over.

U vormig kussen

Het hoefijzerkussen is een U vormig kussen dat meestal gecombineerd wordt met een ander peluw. Deze wordt meestal onder de knieholtes gelegd, zodat er een nog comfortabelere lighouding aangenomen kan worden. Bij een U vormig kussen steunt u uw armen op de twee uiteindes van het kussen, terwijl u uw hoofd laat rusten op het krommende vlak van het geheel. Dit is verreweg de beste manier om optimaal gebruik te maken van het kussen.

De beste hoefijzerkussens zijn van het merk Fossflakes uit Denemarken. Naast het feit dat Fossflakes dit kussen zelf ontwikkeld heeft, vullen zij het ook met hun eigen unieke vulmateriaal met de gelijknamige Fossflakes. Deze vulling geeft hun hoefijzerkussen zijn ideale eigenschappen en een hele lange levensduur.

Voedingskussen

Het voedingskussen wordt meestal gebruikt door mensen die last hebben van chronische pijntjes. Maar ook personen die aan het revalideren zijn na een operatie of ongeval nemen graag een liggende houding aan op deze zachte ondergrond. Het voedingsskussen ondersteunt veel verschillende houdingen, zodat er altijd wel een positie is die het liggen of zitten dragelijker maken.

Naast een helende werking, kent het voedingskussen ook een vrij praktische uitwerking. Zwangere vrouwen doen graag een beroep op dit product tijdens het geven van borstvoeding. Het hoofdje van de baby kan zo rusten op de bovenkant van het kussen, terwijl hij door u gevoed wordt.

Positioneringskussen

Het positioneringskussen is doorgaans gemaakt van katoen, waardoor dit type kussen zijdezacht aanvoelt. Over het algemeen beschikt dit type kussen over een rits, waardoor u toegang krijgt tot het binnenste gedeelte van het product. Hiermee kunt u de hoeveelheid vulling bepalen. Hoe meer vulling u erin stopt, des te meer ‘body’ het positioneringskussen krijgt. Klanten die een wat stevigere lighouding aan willen nemen stoppen er veel vulling in. Houdt u van wat zachter, dan laat u dit na.

Mijn Ideale Kussen levert het kussen zonder sloop, maar dat is bij dit product geen enkel probleem. U kunt het positioneringskussen namelijk gewoon in de wasmachine gooien. Wast u niet warmer dan 60 graden, dan komt het kussen zo goed als nieuw uit.

Hoefijzerkussens ouderen

Mijn Ideale Kussen heeft een aantal speciale hoefijzerkussens voor ouderen op voorraad. De Fossflakes Comfort-U Sr kent met zijn lengte van 1,58 meter en breedte van 87 centimeter een formaat dat speciaal ontwikkeld is voor volwassenen.

Een voorbeeld van een plek waar regelmatig een beroep wordt gedaan op hoefijzerkussens voor ouderen, is het verpleeghuis. In een ziekenhuisbed of thuis kan zo'n kussen vele normale kussens vervangen en wordt bovendien voorkomen dat het kussen regelmatig uit bed valt en opgeraapt dienen te worden.

Bodykussen

Het bodykussen, nog zo’n bijnaam van het hoefijzerkussen, kent een aantal karaktereigenschappen. Het originele Fossflakes Comfort-U hoefijzerkussen kan u helpen de spierspanning, rug- en gewrichtsproblemen te verminderen, die men meestal op bepaalde moment ervaart.

Het bodykussen ondersteunt uw hele lichaam, waardoor spieren en gewrichten echt even kunnen ontspannen tijdens het slapen. Fossflakes Comfort-U stelt u in staat om u uit te rekken, terwijl het uw lichaam comfortabel blijft ondersteunen.

Body pillow kopen

Besluit u een body pillow te kopen bij Mijn Ideale Kussen, dan kunt u deze op verschillende manieren gebruiken. Sommige mensen vinden het prettig om op hun rug te liggen, terwijl anderen ervoor kiezen om een zijlighouding aan te nemen.

Als u een body pillow gaat kopen, dan is het wel zo prettig om een opsomming te hebben van de eigenschappen waarover het product beschikt. Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet:

  • - Helpt het hele lichaam te ondersteunen en strekken
  • - Multi-functionele spierpijn en spanning verlichten
  • - Stelt spieren en gewrichten in staat zich te ontspannen
  • - Blijft koel en droog tijdens gebruik
  • - Is anti-allergisch en vrij van schadelijke chemicaliën


Mijn Ideale Kussen

Weet u niet zeker of het hoefijzerkussen het juiste exemplaar voor u is? Mijn Ideale Kussen helpt u graag bij het uitzoeken van een passend kussen voor u. Bel onze klantenservice gerust op 085-0602072 of stuur een mail naar [email protected].

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »