Zijslaapkussen

8
Reguliere kussens zijn ontworpen om je hoofd te ondersteunen, maar een zijslaapkussen is ontworpen om comfortabel op je zij te kunnen slapen en is er in veel verschillende soorten:
Lees meer
Sorteren op:

Grote zijslaapkussens

Slapen op de zij is de meest populaire manier van slapen, een zijslaapkussen is hiervoor de ideale uitkomst. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 75% van de mensen op hun zij slaapt. Deze positie heeft niet alleen gevolgen voor het hoofd, maar ook voor de nek, rug en bekken. Deze krijgen in deze positie namelijk niet genoeg ondersteuning waardoor er eventuele pijntjes door kunnen ontstaan. Een hoger hoofdkussen helpt hier al iets bij, maar het gebruiken van een zijslaapkussen is nog beter voor de ontlasting van het lichaam.

Fossflakes Knie-enkelkussen

Zijslaapkussens voor volwassenen

Ben jij een van de velen die op hun zij slapen? Dan kun je waarschijnlijk wel wat extra steun gebruiken. Bij Mijnidealekussen hebben wij diverse soorten grote zijslaapkussens, waaronder de Theraline My7. Dit My7 kussen kun je tussen je benen leggen en tegelijkertijd als hoofdkussen gebruiken. Dit is ideaal voor het ontzorgen van de verschillende probleemgebieden als de rug en bekken. Tevens kan dit zijslaapkussen gebruikt worden als voedingskussen.

Ben je meer op zoek naar een langwerpig bodykussen? Dan is de Fossflakes Comfort-I Senior wellicht iets voor jou. Dit is een zijslaapkussen voor volwassenen en is gevuld met de stabiele, niet te warme en goed wasbare Fossflakes vezels. Dit zorgt voor een hoge mate van comfort en een lange levensduur van het zijslaapkussen.

Verder kunt u ook nog kiezen voor een zijslaapkussen als de Fossflakes Knee-Ankle. Dit speciaal gevormde kussen is ideaal om de bekken recht te leggen en je rug te ontlasten. Leg dit kussen tussen je knieën en enkels voor een comfortabele positie. Doordat dit kniekussen gemaakt is van de speciale Fossflakes vezels, wordt dit kussen niet te warm en is het perfect wasbaar op 60 graden Celsius.

Vrijwel alle zijslaapkussens die je in ons assortiment vindt worden met een wasbaar sloop geleverd. Wil je meer extra slopen ontvangen? Dan zijn er eventueel ook meer slopen leverbaar. Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

 

Waarom een zijslaapkussen gebruiken?

Een zijslaapkussen ziet er natuurlijk hartstikke comfortabel uit. Maar zijn er eigenlijk voordelen van het gebruiken van zo’n zijslaapkussen? Die zijn er zeker. Wij leggen je de belangrijkste voordelen uit.

Zijslaapkussens helpen bij een orthopedisch gezonde zijligging

Wanneer je op je zij slaapt belast een aantal delen van je lichaam die op den duur kunnen zorgen voor problemen. Door middel van een zijslaapkussen creëer je eenvoudig een orthopedisch gezonde zijligging. Een zijslaapkussen is niet alleen te gebruiken voor een stabiele zijligging. Afhankelijk van de vorm van het kussen kan het ook dienen als een hoofd-, nek- en kniesteun.

Fossflakes Comfort-I sr zijslaapkussen

Voorkom spierspanning met een zijslaapkussen

Met een zijslaapkussen kun je de ideale slaappositie bereiken. Door in deze positie te liggen kunnen de zijslaapkussens ook helpen bij het voorkomen van spierspanning en overbelasting van spieren. Wanneer je vaak last hebt van je spieren nadat je wakker wordt, kan het dus enorm helpen om een zijslaapkussen aan te schaffen. Hiermee verlicht je de druk op je spieren waardoor de spieren ’s ochtends ook uitgerust zijn en geen pijn meer doen. Een stabiele zijligging voorkomt hoofd-, rug- en nekpijn.

Haal gemakkelijker adem met een zijligkussen

Maak je gebruik van een zijligkussen, dan maak je het voor jezelf gemakkelijker om adem te halen. Je ribben hoeven door het zijslaapkussen niet meer het hele lichaamsgewicht te dragen. Dit is bijvoorbeeld wel het geval wanneer je op je buik ligt. Het gevolg is een gemakkelijkere ademhaling en verhelpt ook gesnurk. In de zijligging stopt het snurken bijna vanzelf. Zijligkussens kunnen snurken helpen voorkomen doordat de nek en het hoofd niet achterwaarts worden overrekt. Dit is bij sommige rugliggingen wel het geval. Met een zijligkussen kun je afscheid nemen van de nachten vol gesnurk! Ook ideaal om cadeau te geven aan een snurkende partner dus.

 

My7 zijslaapkussen

Voorkom brandend maagzuur door een zijligging

Bijna iedereen heeft wel eens last gehad van brandend maagzuur. In de eerste instantie kan dit geen kwaad, maar erg prettig is dit niet. Ook wanneer je hier vaak last van hebt kan dit duiden op een ander probleem. Iets wat veel mensen helpt met brandend maagzuur is een linkerzijligging. Lig jij op je linkerzij? Dan ligt je maag precies in de juiste positie. Hierdoor wordt de regulatie van het maagzuur op de juiste manier geregeld waardoor het zuur niet kan teruglopen naar de slokdarm, wat de oorzaak van brandend maagzuur is. Slapen op je linkerzij kan brandend maagzuur dus helpen voorkomen! Gebruik hier een zijslaapkussen voor volwassenen bij en je weet zeker dat je een comfortabele houding aan kunt nemen.

Nooit meer onrustige nachten

Heb jij last van onrustige nachten met veel woelen en omdraaien? Dit kan erg vervelend zijn. Door veel te bewegen in je slaap kun je jezelf wakker maken midden in de nacht. Vervolgens kun jij je dag niet meer goed uitgerust beginnen. Dit heeft niet alleen invloed op je prestaties overdag, maar ook op je humeur en je gezondheid. Het is belangrijk dat je voldoende nachtrust krijgt. Krijg je dit regelmatig niet? Dan kunnen er fysieke en mentale klachten ontstaan. Ook zul je meer stress ervaren wanneer je niet uitgerust aan je dag begint. Een zijligkussen bevordert de nachtrust en verminderd het frequent omdraaien. Hierdoor kun je een rustige en stabiele zijligging aannemen die jij comfortabel vindt. Slaap als een roosje met een van de zijligkussens uit ons aanbod. Tevens is het eventueel verdraaien van je nek, schouders, bekken of heup nauwelijks meer mogelijk wanneer je slaapt met een zijligkussen. Wanneer je hier vaak last van hebt kan zo’n kussen dus ook een echte oplossing zijn.

Meer weten?

De zijslaapkussens uit ons assortiment zijn ook geschikt voor zwangere vrouwen, chronisch zieken, verpleeginstellingen en allergielijders. Tevens kunnen ze dienen als partnerkussen of als stootbeperking bij een bed dat tegen de muur staat. In veel gevallen is een zijligkussen een echte uitkomst. Wil jij meer weten over een van onze zijligkussens of heb je nog een vraag? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de kussens uit ons aanbod en wij helpen je graag verder met het vinden van jouw ideale kussen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »