Zwangerschapskussen

2
Reguliere kussens zijn ontworpen om je hoofd te ondersteunen, maar een zwangerschapskussen is ontworpen om verschillende lichaamspijntjes te verzachten en is er in veel verschillende maten en soorten:
Lees meer
Sorteren op:

Zwangerschapskussen: alles wat je moet weten over het ideale kussen tijdens een zwangerschap

 

Een kleintje op komst, dan wil je niet meer zonder een zwangerschapskussen. Een zwangerschap is natuurlijk een intensieve periode. Er verandert tenslotte een hoop. Aan de gezinssamenstelling, jullie relatie en natuurlijk het lichaam van de vrouw. Bij Mijnidealekussen.nl geloven we dat goed slapen de basis is, zodat je ’s ochtends weer fris én fruitig opstaat. Maar zeker in de laatste maanden van de zwangerschap kan het lastig zijn om nog lekker te liggen en goed te slapen. Je ervaart misschien een drukkend en trekkend gevoel aan je buik. Een zwangerschapskussen kan dan uitkomst bieden. En na de bevalling? Dan hoeft een zwangerschapskussen gelukkig niet de kast in. Waarom? Dat en nog veel meer vertellen we je graag in dit artikel over zwangerschapskussens.

 

Wat is een zwangerschapskussen?

Een zwangerschapskussen is, zoals de naam al doet vermoeden, speciaal ontwikkeld voor zwangere vrouwen. De vorm, vaak een grote u-vorm, zorgt voor een comfortabel en orthopedisch verantwoorde houding tijdens het slapen en zitten in een bed of op de bank. Dit product is zo ontworpen dat verschillende lichaamspijntjes, die tijdens de zwangerschap ontstaan, worden verlicht en verzacht. Deze pijntjes gaan vaak verder dan alleen last van én rondom de buik. Denk bijvoorbeeld ook aan heup-, nek- en rugklachten.

 

Waarom een zwangerschapskussen gebruiken?

Veel fysiotherapeuten, gynaecologen en verloskundigen raden zwangere vrouwen een speciaal zwangerschapskussen aan. Dit speciale kussen zorgt er namelijk voor dat je een gezondere zijligging tijdens de nacht creëert. En doordat je op verschillende plekken wordt ondersteund, zorg je er ook voor dat je nachtrust verbetert. En vaak niet alleen jouw slaap, maar ook de slaap van je partner, gaat erop vooruit.

 

Wat zijn de voordelen van een zwangerschapskussen?

De zwangerschapskussens van Mijnidealekussen.nl hebben al heel veel vrouwen geholpen. We vertellen je graag de voordelen van deze speciale bodykussens. Zwangerschapskussens helpen bij:

  • Vermindering van pijn doordat je hoofd, nek en knie worden ondersteund.
  • Een stabielere zijligging.
  • Minder snel last van brandend maagzuur, zeker wanneer je op je linkerzij ligt.
  • Meer luchtinhoud door een betere ademhaling. Dit omdat je ribben nu minder worden verdrukt.
  • Een betere nachtrust door minder kans op snurken en woelen.
  • Vermindering van kans op allergische reactie door de hypoallergene stof. Daarnaast is het kussen goed wasbaar.

 

Voordelen zwangerschapskussen in de zorg

De voordelen van een zwangerschapskussen reiken verder dan alleen bij een zwangerschap. Natuurlijk zorgt het kussen voor veel ondersteuning. Maar je vindt deze kussens ook steeds vaker in de zorg. Zoals voor chronisch zieken, mensen in een verpleeginstellingen of mensen die aan het dementeren zijn. De kussens werken goed tegen eenzaamheid bij ouderen, tegen stootgevaar bij een bed dat naast de muur staat. En het voorkomt vallen uit een bed.

 

Hoe gebruik je een zwangerschapskussen?

Je kunt een zwangerschapskussen dus voor, tijdens en na de geboorte gebruiken. Je hoeft hem natuurlijk niet alleen op bed te laten liggen. Ook op de bank of in je favoriete stoel kun je comfortabel liggen of zitten. Slaap je slecht? Kun je bepaalde delen van je lichaam minder goed ontspannen of kom je maar niet van die vervelende rugpijn af? Dan kun je je lekker tegen het zwangerschapskussen aan nestelen. Door de grootte van dit kussen kun je, zeker tijdens je zwanger, alles beter ontspannen en ondersteunen.

Het zwangerschapskussen wordt ook wel een bodykussen genoemd. Dat is omdat dit kussen nog veel meer functies heeft. Zo horen we vaak dat mensen voor hun partner een bodykussen aanschaffen, omdat hij of zij steeds nachtdiensten draait. Slaap je tijdens de nachten dat je alleen bent slecht? Dan kan het slapen met een bodykussen je een geborgen gevoel geven waardoor je beter in slaap komt. Maar ook mensen die nog geen partner hebben, vinden het prettig. Omdat je zo hetzelfde behagelijke gevoel kunt ervaren. We krijgen dan ook vaak goede recensies van mensen die niet zwanger zijn, maar wel heerlijk slapen met het bodykussen.

Zoals we al eerder zeiden, zie je deze kussens ook steeds vaker in de zorg terugkomen. Verpleeghuizen schaffen deze bodykussens aan voor ouderen om het eenzame gevoel in bed weg te nemen. Maar ook vanuit het veiligheidsoogpunt dat we eerder noemden.

 

Zo gebruik je een zwangerschapskussen na de geboorte

Kort na de geboorte kun je nog veel last hebben van je lichaam. Je lichaam heeft natuurlijk tijdens de zwangerschap en de bevalling veel te verduren gehad. Door het zwangerschapskussen kun je jouw lichaam precies daar ondersteunen waar het nodig is. Dat zorgt ervoor dat je beter kunt ontspannen. En hoe meer ontspannen jij bent, hoe beter de baby kan ontspannen.

 

Maar je kunt nog meer met het bodykussen. Zwangerschapskussen als voedingskussen? Ja zeker! Een zwangerschapskussen is niet alleen goed voor tijdens de zwanger, ook daarna kun je er nog veel plezier mee beleven. Door gebruik te maken van het kussen kun je zorgen voor een natuurlijke zithouding voor jezelf tijdens het voeden, maar ook voor je baby. Zo kun je het kussen na de geboorte gebruiken als voedingskussen. Doordat je beide zijdes van het kussen naar wens kunt modeleren, kun je jouw baby op zo’n manier neerleggen dat je enkel de fles hoeft vast te houden. Kan de baby naar een tijdje zelf de fles vasthouden? Dan biedt het zwangerschapskussen ook uitkomst.

 

Zodra je baby gaat omrollen of gaat tijgeren kun je het zwangerschapskussen ook neerleggen op bed of op de grond. Zo kun je een veilige plek creëren voor je kleintje. Door het kussen als afbakening van de speelplek te gebruiken goed gebruiken, kan je baby veilig de wereld ontdekken.

 

Verschillende soorten zwangerschapskussens

Als je je gaat verdiepen in de wereld van de zwangerschapskussens, dan gaat er een wereld voor je open. Er zijn namelijk een aantal verschillende soorten zwangerschapskussens te koop. Zo heb je een zijslaapkussen in de vorm van een zeven. Dit is het perfecte kussen voor de zijslaper. Dat komt omdat je de voordelen van een kussen hebt én de voordelen van een lichaamskussen. Het ondersteunt je buik terwijl je op je zij ligt. Hierdoor blijft je lichaam en ruggengraat in één lijn. Ook kun je beter slapen doordat je borstkast en je knieën op dezelfde hoogte blijft. Dat helpt de ademhaling, maar daarnaast zorgt het ervoor dat je minder snurkt. En je zwangere buik? Die kan mooi rusten op het lange gedeelte van dit kussen. Een stabiel zwangerschapskussen dus.

 

In onze webshop vind je ook de Comfort-U van Fossflakes. Dit is een zwangerschapskussen die je kunt herkennen aan de u-vorm. Door de grootte en flexibiliteit van het kussen, kun je het kussen in elke gewenste vorm leggen. Hierdoor kun je heel veel delen van je lichaam ontspannen. Plekken waar tijdens of na een zwangerschap heel wat spanning kan komen te zitten. Denk aan je rug-, nek-, buik- en beenspieren. Maar naast spierspanningen en rugproblemen, helpt dit kussen ook met het verlichten van je gewrichten. Hierdoor ervaar je na een goede nacht slapen minder gewrichtsproblemen.

 

Er zijn ook kleinere varianten te koop, bijvoorbeeld alleen ter ondersteuning voor de knieën. Maar ook het langwerpige bodykussen, de Comfort-I Sr, is een heel prettig zwangerschapskussen. In dit artikel bespreken we voornamelijk de aandachtspunten van de grotere en langere zwangerschapskussens.

 

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een zwangerschapskussen?

Heb je na het lezen van ons artikel over zwangerschapskussens zin om neer te ploffen in zo’n heerlijk bodykussen? Dan is het wel raadzaam om goed op te letten welk kussen je aanschaft. Er zijn namelijk kussens in omloop die van mindere kwaliteit zijn. Een kwalitatief goed zwangerschapskussen is niet direct een goedkope uitgave, maar de prijs-kwaliteitverhouding bij dit product is wel van groot belang. We leggen je graag uit waarom.

 

Slaap jij lekker op een goedkoop hoofdkussen van een paar tientjes? Misschien een paar nachtjes, maar na verloop van tijd zal je last krijgen van je nek of je schouders. Investeren in een goed hoofdkussen werpt zijn vruchten af en dat is dan ook iets wat we vaak allemaal wel weten. Zo moet je de aanschaf van een zwangerschapskussen ook zien. Door in te leveren op de prijs, is de kans groot dat je ook inlevert op de kwaliteit. Hierdoor kun je jouw klachten juist alleen maar erger maken. Want wat gebeurt er als je op een hoofdkussen slaap dat niet goed past bij jouw lichaam? Er ontstaan dezelfde klachten als wanneer je slaapt op een goedkoper hoofdkussen. In plaats van dat je kussen zorgt voor de juiste ontspanning ontstaat er spanning. En dat is iets wat je juist wil voorkomen gedurende een zwangerschap.

 

Dit zijn de punten waar je op kunt letten tijdens het aanschaffen van jouw zwangerschapskussen:

  1. Shop je een voedingskussen of een zwangerschapskussen? Deze kussens lijken misschien hetzelfde, maar dat zijn ze niet. Je kunt een zwangerschapskussen wel als voedingskussen gebruiken, maar andersom raden we af. Dat komt omdat een voedingskussen is gemaakt voor het gewicht van een baby.
  2. Waar komt de zending vandaan? Er is op het internet veel namaak te vinden. Ook op het gebied van zwangerschapskussens. We kennen allemaal de website waar je voor weinig geld heel veel kunt kopen. Niet alleen is de kwaliteit vaak slecht, ook de manier van produceren is vaak onveilig. Er wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen, materialen en producten waar je liever niet heel de nacht je hoofd oplegt. Of straks je baby. Kijk dus goed of je bij een goede en eerlijke website shopt.
  3. Wat is het materiaal aan de binnenkant én de buitenkant? Het materiaal van jouw zwangerschapskussen is van groot belang. Je wilt natuurlijk dat hij lang meegaat. Daarom is de Comfort-U bijvoorbeeld gemaakt van hoogwaardig en puur katoen en is Oeko-Tex Standard 100 Klasse 1 (zogenaamd baby-standaard). Dat geeft je de zekerheid dat het kussen zijn vorm en stevigheid behoudt. Ook als je hem hebt gewassen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de stof hypoallergeen is. Zodat jij en straks je kleine geen last krijgt van allergieën.
  4. Is de hoes vervangbaar en kun je een extra hoes voor je zwangerschapskussen bestellen? Niet alle kussens hebben een vervangbare hoes en niet alle leveranciers bieden extra hoezen aan. Bij Mijnidealekussen.nl vinden we hygiëne heel belangrijk, daarom bieden wij meerdere hoezen voor zwangerschapskussens aan. Zo houd je niet alleen jouw kussen schoon en vrij van vlekken, maar zo blijft het ook hygiënisch voor moeder én kind.

 

 

 

Voor alle vaders

We hebben het natuurlijk veel over de (aanstaande) moeder wanneer we praten over zwangerschapskussens. Maar dit kussen is er natuurlijk ook zeker voor de vader. Bijvoorbeeld straks tijdens het voeden van jullie baby. Zeker de voedingsmomenten in de nacht zullen een aanslag zijn op jullie slaapritme. Door tijdens het voeden dit kussen te gebruiken, weet je zeker dat jij én je baby goed liggen of zitten. Zo kan jullie kleintje optimaal genieten van het flesje en kunnen jullie allemaal snel weer slapen.

 

We horen ook vaak dat mannen het prettig vinden dat hun vrouw tijdens de zwangerschap met een speciaal kussen ligt. Het is tenslotte zo dat als de één wakker ligt en constant draait, de ander ook vaak maar weinig slaap krijgt. Door het kussen wordt de complete houding van de vrouw in bed verbeterd. Waardoor iedereen uiteindelijk beter kan slapen.

 

En wordt er gesnurkt? Doordat een zwangerschapskussen alle plekken goed ondersteunt, is snurken snel verleden tijd.

 

Zwangerschapskussen kopen bij mijnidealekussen.nl

Wil jij, na alles wat je gelezen hebt, een zwangerschapskussen bestellen? Dat snappen wij wel! Bij Mijnidealekussen.nl kun je jouw zwangerschapskussen makkelijk en snel online bestellen. Of je nu kiest voor de Fossflakes Sidesleeper of de Comfort-U. Of toch voor de my7 van Theraline. Wij pakken jouw nieuwe kussen met de grootste zorg in, zodat ‘t zo snel mogelijk bij jullie wordt bezorgd.

Daarnaast hebben wij het Webwinkel Keurmerk, hierdoor is shoppen bij ons veilig en vertrouwd.

Vind je het lastig om een keuze te maken tussen al onze medische kussens? Wil je weten welk kussen nu perfect bij jouw manier van slapen past? Of heb je een andere vraag over de zwangerschapskussens van Mijnidealekussens.nl? Dan kun je ons natuurlijk altijd een bericht sturen.

 

Je vindt onze contactgegevens hier.

 

 

 

 


Veelgestelde vragen

 

Wat is een zwangerschapskussen?

Dit is een lichaamskussen speciaal ontworpen voor tijdens de zwangerschap. Het zorgt ervoor dat je in een goede en comfortabele houding kunt slapen, zodat je goed uitgerust wakker wordt. Het is daarnaast ook te gebruiken als je bijvoorbeeld op de bank wil liggen, rust is immers belangrijk tijdens de zwangerschap. Simpel gezegd verlicht een zwangerschapskussen de pijn en andere fysieke ongemakken als gevolg van je zwangerschap. Denk daarbij aan de buik, maar ook aan je rug, je nek en je heupen.

Waarom een zwangerschapskussen?

Veel fysiotherapeuten, gynaecologen en verloskundigen raden zwangere vrouwen een speciaal zwangerschapskussen aan. Dit speciale kussen zorgt er namelijk voor dat je een gezondere zijligging tijdens de nacht creëert. En doordat je op verschillende plekken wordt ondersteund, zorg je er ook voor dat je nachtrust verbetert. En vaak niet alleen jouw slaap, maar ook de slaap van je partner, gaat erop vooruit. Je wordt minder vaak wakker, snurkt minder en je hebt minder last van brandend maagzuur.

Wanneer gebruik je een zwangerschapskussen?

De naam zegt het al, je gebruikt een dit kussen tijdens je zwangerschap. Maar ook daarna kan het zeker nog van pas komen, na de bevalling zijn natuurlijk niet direct alle ongemakken verholpen. Bovendien kan het zwangerschapskussen ook gebruikt worden als voedingskussen, zodat zowel jij als de baby op het kussen kan rusten in een goede en gezonde houding.

Hoewel de naam doet vermoeden dat het alleen voor zwangere vrouwen is, kan het door iedereen gebruikt worden. Ben je bijvoorbeeld een zijslaper, maar merk je dat je toch last krijgt van je gewrichten of spieren tijdens het slapen? Dan kan een zwangerschapskussen uitkomst bieden, het biedt je namelijk de juiste ondersteuning om je lichaam in de goede houding te houden tijdens je nachtrust.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »