Zwangerschapskussen

18
Reguliere kussens zijn ontworpen om je hoofd te ondersteunen, maar een zwangerschapskussen is ontworpen om verschillende lichaamspijntjes te verzachten en is er in veel verschillende maten en soorten:
Lees meer
Sorteer op:

Zwangerschapskussen

Klinkt als een vertrouwde scène: je bent uitgeput en kunt niet wachten om in bed te kruipen, maar als je dat doet, vormt je steeds groter wordende buik een obstakel en creëerd zo een wig tussen jou en een goede nachtrust. Hoewel je een zwangerschapskussen misschien als een onnodige aankoop hebt afgedaan (je hebt tenslotte al genoeg kussens), is een goed zwangerschapskussen ontworpen om het ongemak van de zwangerschap te verlichten en je naar dromenland te wiegen. De meesten soorten ondersteunen je buik natuurlijk, maar anderen richten zich op heup- of rugklachten, want laten we eerlijk zijn: het dragen van een baby gedurende negen maanden eist zijn tol van meer dan alleen je buik.


Soorten zwangerschapskussens


Reguliere kussens zijn ontworpen om je hoofd te ondersteunen, maar een zwangerschapskussen is ontworpen om verschillende lichaamspijntjes te verzachten en is er in veel verschillende maten en soorten:

Zwangerschapskussen. Dit type kussen heeft letterlijk de maat van je lichaam. Je slaapt ermee alsof je naast je partner ligt. Hopelijk is je partner niet jaloers aangelegd! Waarschijnlijk maakt het feit dat je weer goed slaapt, in plaats van te zuchten en te draaien, het makkelijker voor je bedgenoot om een dergelijk zwangerschapskussen in bed te verwelkomen.

• U-vormig kussen voor het zwangere lichaam. Dit type kussen omsluit de contouren van je lichaam. Afhankelijk van je slaaphouding, kan het je ondersteunen als je een rugslaper bent of je voor- en achteraan inklemmen zodra je in het tweede trimester van je zwangerschap op je zij gaat slapen. In sommige gevallen kun je hetzelfde kussen na de bevalling nog als voedingskussen of als speelkussen voor je baby gebruiken.

 

Zwangerschapskussen - Voordelen

 

Zwangerschapskussens zijn belangrijk voor een orthopedisch gezonde zijligging tijdens je slaap of om je steun te geven als je even ligt te rusten.


√ Ze zijn vaak niet alleen te gebruiken voor een stabielere zijligging, maar kunnen ook afhankelijk van de vorm als hoofd-, nek- en kniesteun dienen.


√ Als je op je zij slaapt belast je hoofd, nek, schouders, bekken, heupen en knieën minder dan in andere slaaphoudingen.


√ Dankzij de ideale slaappositie helpen goede zwangerschapskussens overbelasting en spierspanning te voorkomen.


√ Hoofd-, rug- en nekpijn kan worden voorkomen door de stabiele zijligging.


√ Liggen op je linkerzij kan brandend maagzuur voorkomen.


√ Het eventueel verdraaien van nek-, schouder-, bekken- en heupgebied is nauwelijks mogelijk.


√ Ademhalen is makkelijker, omdat je ribben niet meer het hele lichaamsgewicht hoeven te dragen zoals in de buikligging.


Zwangerschapskussens kunnen snurken helpen voorkomen, omdat de nek en het hoofd niet achterwaarts worden overrekt zoals soms bij rugligging het geval is.


√ Het snurken stopt bijna vanzelf in de zijligging.


Zwangerschapskussens kunnen een goede slaap en nachtrust bevorderen en kunnen eveneens het frequent omdraaien verminderen.

Zwangerschapskussens zijn zeer geschikt voor zwangere vrouwen, chronisch zieken, verpleeginstellingen en allergielijders (met polyester vulling) en goed wasbaar.

Zwangerschapskussens kunnen ook dienen als een partnerkussen en als stootbeperking wanneer het bed tegen de muur staat.

Zwangerschapskussens kunnen na de bevalling soms ook dienen als voedingskussen en soms zelfs als afbakening van een speelplek voor je baby.

 

Zwangerschapskussen, de beste bestel je op www.mijnidealekussen.nl

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »