Hoofdkussens

20
Hoofdkussen kopen! Voor een goede nachtrust is een goed kussen van groot belang. Veel klachten zoals hoofdpijn, nekpijn en rugpijn zijn met het juiste kussen veelal te verminderen.
Lees meer
Sorteren op:

Hoofdkussen kopen!

Voor een goede nachtrust is een goed kussen van groot belang. Veel klachten zoals hoofdpijn, nekpijn en rugpijn zijn met het juiste kussen veelal te verminderen. Of je nu een rugslaper, buikslaper of zijslaper bent, breed geschouderd of juist niet, een natuurlijke of een alternatieve vulling zoekt, bij mijnidealekussen.nl zul je zeker slagen! Naast hoofdkussens levert mijnidealekussen.nl ook speciale extra steun gevende en top voedingskussen uit Denemarken. 

 

Hoofdkussen soorten

Er zijn een aantal belangrijke hoofdgroepen te onderscheiden, kussens welke je kunt opschudden en naar wens modelleren en kussens met een vaste vorm. Maar ook kussens welke zo gevormd zijn dat ze extra steun in je nek geven en zelf kussens met een temperatuurregeling.  

Hoofdkussens die je kunt modelleren en opschudden sluiten over het algemeen iets beter om hoofd en nek en geven daardoor meestal iets meer comfort. Ook kun je deze kussens, wanneer je op je zij gaat liggen iets samendrukken waardoor meer hoogte ontstaat om de ruimte tussen je hoofd en de matras te vullen en je daardoor beter ligt. Een nadeel is dat deze aanpassing van je kussen tijdens de nacht ook in meer of mindere mate korte slaaponderbrekingen tot gevolg heeft. 

Hoofdkussens met een vaste vorm hebben het voordeel dat je ze niet hoeft op te schudden en dat ze gedurende de nacht hun vorm behouden en dus dezelfde steun blijven geven gedurende de nacht.

 

Een hoofdkussen om op te schudden en met verschillende vullingsoorten:

Met natuurlijke materialen zoals veren en/of dons, wol, kapok of katoen, maar ook met door de industrie gemaakte vezels zoals bijvoorbeeld polyester inclusief microvezel, Fossflakes en Tencel. Tencel is hier een buitenbeentje omdat dit hout als grondstof heeft en daardoor betere ventilerende eigenschappen heeft.

Een vormvast hoofdkussen kiezen met verschillende soorten vulling:

Met natuurlijke materialen zoals latex of natuurrubber, eventueel in combinatie met dons maar ook met kunstmatige schuimen zoals bijvoorbeeld memory foam, meestal traagschuim genoemd.

Je ziet echter ook hybride vormen waarbij combinaties gemaakt worden van vaste vullingen met losse vulmaterialen. Dan heb je de voordelen van beide typen in een hoofdkussen.  

 

Welk hoofdkussen kiezen?

Hoe kies je het juiste kussen. Dat kan inderdaad een lastige opgave zijn. Dit hangt allereerst van je persoonlijke voorkeur af wat betreft typ en vulling soort. Maar ook de matras en je voorkeurs slaaphouding spelen een belangrijke rol. Wij hebben hiervoor een kussenwijzer gemaakt welke je kan helpen bij het maken van de juiste keuze.    

Welk hoofdkussen bij zweten kopen?

Als je erg transpireert aan vooral hoofd en nek zijn er speciale hoofdkussens met een koelende werking te koop. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de voorgevormde Technogel Contour kussens of als je liever een combinatie met dons hebt aan de Temprakon kussens uit onze collectie. De Technogel kussens zijn top kwaliteit memory foam kussens voorzien van een dikke gel laag. Deze gel houdt het hoofd letterlijk koel gedurende de nacht. De Temprakon kussens zijn aan een kant voorzien van Outlast®, hierdoor hebben deze kussens een active temperatuurregeling. 

 

Hoofdkussen kopen | www.mijnidealekussen.nl

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »