Anti-allergie kussens

11
Jij of je partner of kind is overgevoelig voor allergenen en zoekt een hoofdkussen dat allergische reacties zo veel als mogelijk kan voorkomen en bovendien goed wasbaar is.
Lees meer
Sorteren op:

Anti allergie kussen

Ben jij of is je partner of kind overgevoelig voor allergenen die allergische reacties veroorzaken? Doe jezelf dan een plezier en koop een anti allergie kussen op mijnidealekussen.nl. Je bed en beddengoed kunnen namelijk een belangrijke bron vormen voor dit ongemak en dat kun je maar beter verhelpen met een kussen die dit tegengaat.

Veel mensen denken dat het juiste matras en speciale hoezen afdoende zijn om ’s nachts geen hinder meer te ondervinden van de allergie, maar ook de keuze voor het juiste beddengoed speelt een belangrijke rol om de overlast zo veel mogelijk tegen te gaan of zelfs te voorkomen.

Een anti allergie kussen van mijnidealekussen.nl is dus een goede stap in de juiste richting om definitief afscheid te nemen van nachtelijke allergische reacties. Scrol gerust eens door ons aanbod en kijk welke zachte ondergrond voor je hoofd het beste bij jou past!

Wat is een huisstofmijt?

De bron van deze nachtelijke ellende, is de huisstofmijt. Dit beestje heeft met zijn acht krioelende pootjes wel wat weg van een spin. De huisstofmijt is met zijn 0,3 millimeter nauwelijks waarneembaar met het blote oog, maar kan voor de nodige onrust zorgen bij jou in bed. Het beestje zelf zorgt niet zozeer voor betraande ogen, jeuk en ander ongemak; de uitwerpselen doen dat wel. De drolletjes die het insect achterlaat in jouw bed bevatten bepaalde stofjes die er uiteindelijk voor zorgen dat er bij al dan niet een allergische reactie optreedt.

Ondanks de korte levensduur van de huisstofmijt, betekent dat allerminst dat de insecten met uitsterven bedreigd worden. Door de regelmatige voortplanting legt de mijt tientallen eitjes, wat de plaag alleen maar erger maakt. Geschat wordt dat ruim één op de tien Nederlanders een allergische reactie krijgt zodra de beestjes hun bed weten te vinden.

Huisstofmijtallergie

Personen die hun nachten doorbrengen op een anti allergie kussen, lijden aan de zogenaamde huisstofmijtallergie. De klachten die optreden bij ieder individu, willen nog weleens uiteenlopen. De één krijgt astmatische klachten, weer een ander komt maar niet af van zijn of haar kriebelhoest, terwijl anderen slechts tegen milde problemen aanlopen en last krijgen van een loopneus of een kriebelhoest. Maar ook moeheid, branderige oogleden en jeuk in de vorm van eczeem zijn uitwerkingen van een huisstofmijtallergie.

Stofmijten bestrijden

Er zijn verschillende manieren om stofmijten te bestrijden. Je kunt al beginnen met het tegengaan van stofmijten voordat je een anti allergie kussen bestelt bij mijnidealekussen.nl. Mensen houden over het algemeen niet van viezigheid, maar daar denken stofmijten anders over. Huischilfers van mensen en dieren: de beestjes smullen ervan. Indien je een huisstofmijtallergie hebt, doe je er goed aan om alle voorwerpen regelmatig schoon te maken die de huisstofmijt als mogelijk territorium kan zien.

Ben je gewend om jouw bed netjes op te maken na iedere nachtrust? Mijnidealekussen.nl raadt je dit af indien je stofmijten wilt bestrijden. De natuur krijgt namelijk niet de kans om jouw nachtzweet te laten verdwijnen als jij je dekbed netjes hebt gelegd en de kans op huismijten wordt daardoor vergroot. Regelmatig je vloer dweilen, ramen openzetten in de slaapkamer en het beddengoed regelmatig in de wasmachine gooien zijn andere methodes om jouw huisstofmijtallergie verdraagzamer te maken.

De voordelen van een anti allergeen kussen

Een anti allergeen kussen zorgt ervoor dat je plezierigere nachten tegemoet gaat. Kies je voor een anti allergeen kussen van mijnidealekussen.nl, dan heb je de keuze uit verschillende materiaalsoorten. Tencel en bamboo hebben van nature een antibacteriële werking. Stuk voor stuk zijn dit materialen die als onaantrekkelijk worden ervaren door de huisstofmijt, waardoor je met een gerust hart kunt slapen. Dit is wel zo prettig, want nachtrust is erg belangrijk om de dag erop weer fris aan de start te verschijnen!

Een goed anti allergeen kussen is vaak al het halve werk! Dit kussen valt voor de mijt dusdanig tegen als leefomgeving, dat de harde noodzaak ontbreekt om ook nog een anti allergeen hoes ervoor aan te schaffen.

Welke anti allergie kussens heeft mijnidealekussen.nl?

Mijnidealekussen.nl heeft verschillende anti allergie kussens op voorraad die jou vast kunnen bekoren. Ben je gehecht aan een kussen met een normale vorm? Dan zijn de Cassenz SANDDOWN 90 of Danadream Ergomagic serieuze opties voor jou. Slapers die hun nachten vooral op hun zij doorbrengen, doen er goed aan om een my7 Zijslaapkussen te overwegen.

Het beste anti allergie kussen voor mij

Vooraf kan het aardig lastig zijn om te bepalen wat het beste anti allergie kussen voor jou is. Veel zogenaamde anti-allergie kussens hebben een 'te open' geweven tijk waardoor allergenen, de veroorzakers van de allergie, zich alsnog in het kussen kunnen verzamelen en voor de nodige problemen zorgen. Het is dus van belang een kussen te kiezen met een zo dicht mogelijk geweven tijk die zo veel mogelijk allergenen buiten het kussen houdt.

Veel anti-allergie kussens zijn echter vrij oncomfortabel omdat je ze niet, of niet goed kunt opschudden. Het beste anti allergie kussen is dan ook het Fossflakes hoofdkussen. Dit, in Denemarken ontwikkelde en geproduceerde, hoofdkussen heeft zowel een zeer dicht geweven tijk als een losse uitstekend opschudbare vulling. Overigens hebben ook de andere Fossflakes kussens dezelfde anti allergische eigenschappen.

Fossflakes: een wasbaar kussen

Om de titel te mogen dragen van het beste allergie kussen, is het uiteraard ook van belang dat het kussen goed wasbaar is. De Fossflakes kussens kunnen op 60ºC gewassen en gedroogd worden. Dat is heel goed want bij vanaf 55ºC worden de eventuele allergen gedood. Wassen en drogen kan overigens gewoon in de eigen wasmachine en droogtrommel. Ook de andere in deze categorie getoonde kussens zijn overigens ook wasbaar op 60 graden maar zullen iets sneller hun volume verliezen als je ze vaker moet wassen.

Bestellen bij mijnidealekussen.nl

Mijnidealekussen.nl is dé online specialist op het gebied van webshops. Plaats je een bestelling bij ons met een waarde van meer dan €60,00? Dan zijn de verzendkosten voor onze rekening. Tevens bieden wij de optie om achteraf te betalen, zodat je de bestelling pas definitief hoeft af te ronden als je een goed gevoel hebt bij jouw aankoop.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »