Traagschuim kussens

5
Traagschuimkussens hebben inmiddels vele liefhebbers. De beste vind je op mijnidealekussen.nl
Lees meer
Sorteren op:

Het traagschuim kussen is bij sommigen ook wel bekend als het memory foam kussen of visco kussen en kent inmiddels vele liefhebbers. Om die reden mag dit type kussen niet ontbreken in de webshop van mijnidealekussen.nl. Het traagschuim kussen wordt door sommigen als hoofdkussen gebruikt, maar er zijn ook klanten die het product aanschaffen ter ondersteuning.

Het traagschuim kussen is erg geliefd onder personen die met nekklachten kampen, aangezien dit kussen zijn vorm behoudt. Daardoor daalt de kans op pijn aanzienlijk tijdens de nacht. Mijnidealekussen.nl biedt varianten van dit hoofdkussen aan die een lage of hoge densiteit kennen. Wat dat precies inhoudt, vertellen we u op deze pagina.

Rug- en zijslapers en een traagschuim kussen

Voor rug- en zijslapers met smalle tot gemiddelde lichaamsbouw of met een kortere nek die graag een kussen hebben dat goed aansluit bij je schouders zodat je hoofd goed steun vindt in het voorgevormde oppervlak.

Nekpijn en schouderopvang met een traagschuim kussen

Het compacte en ergonomische ontwerp past rond je schouders, dus het Contour-kussen vermijdt "pushback" terwijl het uitstekende ondersteuning biedt - een populaire keuze als je vaak last hebt van nek-, rug- of schouderpijn.

Een traagschuim kussen als ergonomisch steunkussen

Alle Technogel®-kussens zijn ergonomisch zo ontworpen dat je hoofd, nek en rug in de juiste positie te houden. Pas de vorm en hoogte aan op je voorkeur slaaphouding en schouderbreedte om jou ideale kussen te vinden. Je kunt daarom kiezen uit een Contour 11cm of een Contour 13cm

Traagschuim hoofdkussen

Mijnidealekussen.nl werkt samen met meerdere aanbieders van het traagschuim hoofdkussen, waar Danadream, Technogel, Temprakon en Theraline de belangrijkste voorbeelden van zijn. Deze kussens behoren tot de beste traagschuim kussens die op de markt zijn.

Groepen die graag een beroep doen op het traagschuim hoofdkussen, zijn de rug- en zijslapers met een smalle tot gemiddelde lichaamsbouw. Met name als hun nek wat korter is, zoeken ze een model dat goed aansluit op hun schouders. Het hoofd vindt zo steun in het voorgevormde oppervlak.

Memory foam kussens

Memory foam kussens, zoals het traagschuim kussen zoals gezegd ook wel genoemd wordt, kent een verschil in de mate van densiteit. Densiteit is ook wel een moeilijk woord voor ‘dichtheid’. Hoe lager de dichtheid, des te minder traagschuim er aanwezig is.

Bij een lage densiteit is er dus minder een beroep op traagschuim gedaan, aangezien de behoefte ontbreekt om door het kussen 'gedragen' te worden. Dit soort kussens zijn dusdanig zacht, dat uw hoofd als het ware in het kussen verdwijnt. Qua ligwijze heeft dit wat dat betreft wel wat weg van een donzen kussen. Bij een hoge densiteit zakt u ook weg, maar dit proces verloopt wat meer stapsgewijs.

Nekkussen traagschuim

Dit hoofdkussen wordt vaak als traagschuim nekkussen ingezet. Het compacte en ergonomische ontwerp past precies rond uw schouders, waardoor het ‘pushback effect’ voorkomen wordt. Tegelijkertijd biedt het kussen een uitstekende ondersteuning, wat het een populaire keuze maakt voor mensen die vaak nek-, rug- of schouderklachten hebben.

Er zijn mensen die ervoor kiezen om met meerdere kussens te slapen. Dit valt sterk af te raden, aangezien dit vervelende dingen met zich mee kan brengen. Doordat het hoofd hoger komt te liggen, kunt u minder goed ademhalen. Dit kan ervoor zorgen dat u hoofdpijn krijgt. Gebruik dus altijd maar één traagschuim nekkussen tegelijk.

Traagschuim of koudschuim

Traagschuim of koudschuim? Dat is vaak de vraag die centraal staat als men op zoek gaat naar een passend hoofdkussen. Om antwoord te geven op deze vraag, is het wel zo prettig om te achterhalen wat de exacte verschillen zijn tussen deze materiaalsoorten. Laten we beginnen bij de totstandkoming van koudschuim.

Vaak worden bepaalde grondstoffen erg warm gemaakt voordat het bewerkt kan worden. Bij koudschuim is dit niet zo. Kussens die van koudschuim gemaakt zijn, ventileren goed en de vochtregulatie is bijzonder goed op orde. Het materiaal wordt niet alleen toegepast in kussens, maar ook in matrassen.

Traagschuim heeft in tegenstelling tot koudschuim een gesloten celstructuur. Deze structuur zorgt ervoor dat het materiaal minder ventileert dan het geval is bij koudschuim. Een ander kenmerk van traagschuim is het gegeven dat het een drukverlagende werking heeft.

Verbeterde ventilatie en koeleffect in een traagschuim kussen

Het ontwerp waarvoor octrooi is aangevraagd, beschikt over een reeks luchttunnels van boven naar beneden die de natuurlijke hoge thermische geleiding van Technogel® verbeteren, zodat u koel, comfortabel en goed slaapt.

Visco kussen

Een visco kussen dat erg geliefd is onder de klanten van mijnidealekussen.nl, is het kussen van Technogel®. Dit hoofdkussen zijn ergonomisch zo ontworpen dat uw hoofd, nek en rug in de juiste positie worden gehouden. Pas de vorm en hoogte aan op de slaaphouding en schouderbreedte van uw voorkeur om het meest geschikte kussen te vinden. U kunt kiezen uit een Contour 11 cm of een Contour 13 cm.

Technogel® is de enige polyurethaan-gel gemaakt zonder weekmakers. Het is niet-toxisch, vrijwel reukloos en wordt niet harder of zachter na verloop van tijd. Het is een biocompatibele en veerkrachtige, gepatenteerde, zachte maar vormvaste gel. Dat betekent dat u gewoon gaat liggen en uw zorgen weg laat drijven.

  

Zitkussen

Een variant op het reguliere traagschuim kussen, is het zitkussen. Met dit kussen ondersteunt u uzelf beter. Dit koele en comfortabele kussen is zo ontworpen dat uw geest ondersteund wordt. Het zitkussen is ideaal voor iedereen die voor lange periodes zit. Het kussen biedt superieure verlichting voor het gebied rond het stuitje met een ongeëvenaarde drukverdeling.

Dit gel-memory-foam kussen ondersteunt ook de juiste houding en zorgt, in combinatie met aanbevolen periodieke pauzes van 2 minuten, ervoor dat u zich de hele dag comfortabel en spanningsvrij voelt, elke dag opnieuw.

Bestellen in onze webshop

Besluit u een traagschuim kussen te bestellen in onze webshop, maar bent u onverhoopt ontevreden? Mijnidealekussen.nl geeft u 14 dagen bedenktijd. Daardoor kunt u altijd besluiten om het kussen nog terug te doen. Dat noemen we een stukje service van de zaak!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »