Kniekussen kopen

3
Kniekussen voor in bed kopen, hier vind je diverse soorten om weer lekker te kunnen slapen. Allemaal uit voorraad leverbaar.
Lees meer
Sorteren op:

Kniekussen voor in bed

Bij bepaalde klachten tijdens het slapen kan een kniekussen verlichting bieden. Denk hierbij aan lage rugpijn maar ook aan pijnlijke knieën en of enkels.  

Kniekussen voor zijslapers

Slaap je overwegend op je zij, dan kan een kniekussen, mits juist geplaatst, ervoor zorgen dat je minder last van lage rugpijn hebt en dus een betere nachtrust krijgt. Plaats het kussen daarvoor tussen je knieën. Je bekken komt daardoor recht te liggen waardoor ook je ruggengraat recht ligt. Dat verminderd in veel gevallen de lage rugpijn. 

Kniekussen voor pijnverlichting

Net als eerder beschreven kan een kniekussen verlicht bij bepaalde pijn in de lage rug. Wat ook veel voorkomt bij zijslapers is pijn aan de knieën en enkels. Hiervoor hebben wij een speciaal kussen dat deze beide pijnpunten tegelijk aanpakt. Het is lang genoeg om en je knieën en je enkels beschermen en het blijft goed liggen. 

Kniekussen met band

Wanneer je onrustig slaapt kunnen deze kussens nog wel eens verschuiven. Sommige kussens zijn daar voorzien van een elastische band welke je om je been kunt bevestigen om verschuiven van het kniekussen te voorkomen.

Hoe Kniekussen gebruiken?

Kniekussens kun zijn er in verschillende vormen en materialen. Sommige zijn alleen voor gebruik tussen je knieën, andere kun je tussen knieën en enkels tegelijk leggen maar bijvoorbeeld ook onder je knieën leggen wanneer je op je rug slaapt. Door dit te doen zorg je voor meer ontspanning in je rug.

Kniekussen rugslaper

Naast het feit dat er kniekussens zijn die je onder je knieën kunnen leggen in bed zij er ook bepaalde body kussens welke je daarvoor kunt gebruiken. Een U-kussen zorgt dat je rug en lendenen, net als je spieren, goed kunnen ontspannen. Verder kun je de voeten omhoog leggen, zodat eventuele zwellingen wat af kunnen zakken. Bij het zevenvormige zijslaapkussen worden je knieën en borstkas ondersteunt. Dit vergemakkelijkt de ademhaling tijdens het slapen. Dit body pillow is zacht, maar blijft wel voor voldoende steun zorgen voor de ruggengraat, heup en bekken. Daarnaast heb je standaard een hoofdkussen. Tevens helpt het tegen het snurken en voorkomt het dat je gaat slapen op je buik. Een kleiner of langwerpig model heeft biedt ook weer eigen voordelen. Het geeft ondersteuning voor je nek en schouders en kan gebruikt worden als kussen voor je knieën. Zo kun je pijnlijke voeten en enkels omhoog leggen waardoor ze de rust krijgen die ze nodig hebben.

Welk Kniekussen is het beste?

Dat zal vooral van je slaaphouding in combinatie met de problemen die hebt tijdens het slapen. Slaap je overwegend op je zij dan zul je eerder een kussen willen kiezen om tussen je knieën of benen te leggen. Als rugslaper heb je waarschijnlijk meer baat bij een kussen dat je onder je knieën of voeten legt. Transpireer je snel let dan goed op de gebruikte materialen welke een koelende functie hebben en zijn voorzien van een goed ventilerende stof.

Waarom Kniekussen kopen

Een kniekussen koop je om weer lekker op je zij of rug te kunnen slapen zonder die vervelende of zeurderige pijn in je rug, knieën en of enkels. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »